Procurorul general Bogdan Licu nu are „nicio explicație” de ce poliția și procurorii nu au intervenit în cazul tragediei din Caracal în condițiile în care „undeva în jurul orei 1 (noaptea) s-a stabilit locația ucigașului” dar echipa de anchetă a intrat în casă de-abia la 6 dimineața.

Bogdan LicuFoto: Agerpres

„Undeva în jurul orei 1 (noaptea) s-a stabilit locația ucigașului”, iar anterior echipa de anchetă a „mai pătruns în alte trei locații” în condițiile în care „informațiile STS nu au fost foarte exacte”, a spus Licu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

În aceste condiții, polițiștii și procurorii „la 1 și jumătate s-au dus la judecător” unde „s-a obținut mandat de percheziție”, a continuat acesta, subliniind că, potrivit Constituției, organele de poliție pot interveni „fără autorizația instanței de judecată” în condițiile în care este vorba de „protejarea unei vieți”.

„De ce-a așteptat, aceste lucruri trebuie lămurite. Efectiv nu am nicio explicație. Nu este absolut deloc în regulă ceea ce s-a întâmplat”, a subliniat Licu, care a precizat că succesiunea evenimentelor va face obiectul unei anchete interne.

„A murit o fată care după toate aparențele putea fi salvată. Mai departe, cuvintele sunt de prisos”, a adăugat procurorul general interimar.

Întrebat care este explicația întârzierii foarte mari cu care a intervenit echipa de anchetă, Bogdan Licu a răspuns: „Nu există o astfel de explicație. Regret cele întâmplate”.